CQCQ.dk

 DFDS-telegrafisternes hjemmeside

 

 

 Jørgen Hansens svigerdatter Henriette Broen kontaktede Vivi vedr. Jørgen Hansens morsenøgle om der måske var nogle blandt tidligere DFDS-telegrafister, som ville tage vare på den.
Efter lidt mailkorrespondance fandt man frem til, at Steen Winkel gerne tager imod den. (Januar 2022)

 

 

 Frebruar 2020 - så røg Malterserkorset også på Crown

 
 

 Malteserkorset er forsvundet (hvad bliver det næste?)

 

 

 

Tom Møller ved sit skrivebord i DFDS House. Hans 40-års jubilæum markeres med en reception i DFDS House fredag den 23. august fra 15: 00-17: 00
Hvordan kunne vi gøre det? Hvordan kunne vi have savnet Tom Møllers 40th jubilæum den 12. juli? I årenes løb er tusinder af søfarende på dansk-flagede skibe ansat af Tom. Han er besætningsoffiser, tildeler besætningsmedlemmer til skibene, er ansvarlig for deres lønninger og er DFDS 'repræsentant i forhandlingerne med fagforeningerne. Han er også medlem af den magtfulde forhandlingskomité for dansk skibsfart. Tom har også et sæde i stiftelsen Social Arbejdsmarked, der giver tilskud til DFDS-ansatte, der er medlemmer af Metal Maritime fagforeningen, og som ikke kan holde et fuldtidsjob på grund af sygdom. Så stol på os: vores danske besætninger ved alle, hvem Tom er.
Tom blev født den 31. december 1958 i Aalborg, Danmark, hvor hans eneste kontakt med søfarende var hans bedstefars job i havnen. Ikke desto mindre blev han, som han udtrykker det, sendt til søs i en alder af 16 år på et af de skibe, der forbinder Grønland med Danmark. Efter et par år i jobbet fortalte en kaptajn ham, at han skulle få en uddannelse for at gøre en rigtig karriere inden for skibsfart. Og så besluttede han, som tre medlemmer af sit nuværende personale, at træne som radiobetjent (eller 'gnister' som de normalt blev kendt) med DFDS, begyndende den 12. juli 1979.
Hans første job var på det historiske MS England, der sejlede mellem Esbjerg og Harwich, og han fandt hurtigt ud af, at det også var forventet, at en radiobetjent skulle være en sekretær for kaptajnen. Han nød imidlertid dette og forblev på havet på forskellige skibe, indtil der var åbning for en landbaseret karriere i søfartsafdelingen i hovedkvarteret. Dette var i 1988, hvilket også var året, hvor han flyttede fra Aalborg til København.
Han gjorde det godt, arbejdede med cateringbesætning samt service og dækbesætning, og i 1990 blev han udnævnt til chef for besætningsafdelingen, hans nuværende stilling.
I en verden i forandring behøver du normalt ikke det samme job i 29 år, medmindre du er virkelig, virkelig god til det, og det er Tom. "Tom er en karakter i ordets bedste betydning. Men når du lærer ham at kende, vil du se, at han er ekstremt loyal, og at alt, hvad han gør, er til fordel for DFDS, aldrig for hans egen gevinst. Tom er en af de meget få mennesker i Danmark - Ole Philipsen, formand for Metal Maritime Union er en anden - der kender den fulde historie af det danske internationale skibsregister (DIS), der har spillet og spiller en så vigtig rolle i det positive udvikling af dansk skibsfart. Tom kender det indefra og ud, hvilket naturligvis er yderst værdifuldt for DFDS, "siger Henrik Holck, der arbejdede tæt sammen med Tom, da han var leder af People & Ships Division. Henrik nægtede at acceptere Toms fratræden, der landede på Henriks skrivebord, da Toms kone (som han desværre mistede for et par år siden) var meget syg og havde brug for pleje. I stedet blev der arrangeret, så han kunne få ender til at mødes.
I dag deler Tom sit liv med Birgit, hans nye partner. Vi tvivler på, at hun deler hans lidenskab for militærhistorie og fly, men vi tror, at hun ledsager ham på hans hyppige rejser til USA for at leve ud af sin lidenskab på udstillinger der. Tom har to sønner, født i 1984 og 1989, den ene ingeniør og den anden advokat.
Kasper Damgaard, midlertidig chef for HR og besætning og dermed Toms manager, siger: Jeg lykønsker Tom med hans jubilæum. Han er virkelig dedikeret til succes med DFDS - hans loyalitet til virksomheden er en inspiration for alle. Sammen med hans store sans for humor og meget omsorgsfulde personlighed gør dette ham til en meget værdsat kollega. En du kan stole på og stole på. "
Toms 40-års jubilæum fejres med en reception i DFDS House den 23. august fra 15:00 til 17:00. Dette vil være et godt sted for mange gamle kolleger på havet at mødes og fejre og lykønske Tom med os.
(Teksten er taget fra DFDS-Nyt 15. august. Som man kan fornemme, er der tale om tekst i engelsk, der har været gennem en oversættermaskine. Det burde kunne gøres bedre!)

 

 

Steen Winkel har lige været på Færøerne og har besøgt kaptajn Ørvur Thomassen som nu er 74 år gammel.
Skal hilse alle de mange DFDS telegrafister, som har haft Ørvur som chef.

 

General Office Manager Jørgen Madsen retired on 4 April 2019.
Captain Jesper Bern, says "After 39 years, one of the last Giants and the last sea going wireless operators decided to retire. Jørgen's first ship was m.s England 17th of July 1980.
We all wish him a long and happy retirement. He will be greatly missed on PRINCESS SEAWAYS"